Dit moet je mensen vertellen die zeggen dat hardlopen slecht is voor je knieën

Toen ik lid werd van de hardloopclub van mijn sportschool en weer begon met hardlopen, was een van de meest voorkomende opmerkingen die ik kreeg, zonder twijfel: “Is dat niet allemaal zwaar op je knieën?” Natuurlijk, omdat het een krachtige vorm van lichaamsbeweging is, wordt hardlopen zeker een slechte naam omdat het zwaar is voor je gewrichten, maar is er enige waarheid in dat idee? En hoewel kniepijn vrij vaak voorkomt (25 procent van de volwassenen heeft het volgens de American Academy of Family Physicians), is het geven van de schuld aan lichaamsbeweging voor je ongemak hetzelfde als je bed de schuld geven van een slechte nachtrust – het is logisch op het eerste gezicht, maar laat het buiten beschouwing. veel belangrijke nuances, zoals bijvoorbeeld je favoriete slaaphouding.

Dat wil allemaal zeggen dat verschillende factoren kunnen bijdragen aan kniepijn. Voor hardlopers kan een overbelastingsblessure door het uitvoeren van repetitieve bewegingen een boosdoener zijn, maar als je het probleem alleen daaraan toeschrijft, mis je misschien andere letterlijke pijnpunten die de moeite waard zijn om aan te pakken. Hieronder geven twee experts die goed thuis zijn in alles wat met hardlopen en kniepijn te maken heeft, hun professionele tips over wat uw kniepijn kan veroorzaken tijdens het hardlopen – en wat u eraan kunt doen om uw lichaam kilometers lang gezond te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *